Sander Pleunis van Colaris.nl over SYTYCS

mei
30
2017

Deze week lees je het verslag van de So You Think You Can Sell (SYTYCS) sessie van Wijnhandel Leon Colaris tijdens Meet Magento 2017. Tijdens SYTYCS worden webshops kritisch onder de loep genomen door een panel van experts.

Wijnhandel Leon Colaris, al sinds 1922 een autoriteit op het gebied van wijnen, kunnen we die nog wel iets leren? Uiteraard! Sander Pleunis toonde zijn moed en vroeg de Magento experts wat ze van zijn site vonden.

Ruim twintig kritische punten later was de sessie weer ten einde. De grootste kritiekpunten waren toch wel te vinden in het design. Duidelijk was dat bij de wijnhandel vorm over functie ging in het design. “Het ontwerp van de website is gemaakt door een ontwerper voor drukwerk. Da’s toch een andere tak van sport.” aldus Sander.
Het ontwerp moet functioneler en meer conversie gericht gemaakt worden en daar horen call to actions bij met contrasterende kleuren.

Opmerkelijk was wel de opmerking over het afschaffen van de slider. Deze zou ouderwets zijn, maar werd bij Kids Department weer geprezen. Een groot gedeelte zal dus ook op smaak terugkomen, niet alles werkt immers voor iedereen.

De grootste winst op colaris.nl is dan ook te halen in het beter inzetten van de content. Wijn is een emotieproduct en mag ook met een stukje storytelling verkocht worden. Hoe de wijnhandel dit gaat inzetten is nog niet duidelijk, maar er wordt gewerkt aan een algeheel plan waar naast de website ook de social media sterker ingezet zal worden. Met partners We/Provide en appbouwer JMango zijn de eerste stappen hiertoe echter al wel gezet.

Wijnhandel Leon Colaris bestaat sinds 1922 en zal nu meer dan ooit moeten laten zien dat ze een autoriteit zijn in de wereld van de wijnen, zowel offline, als online.

De overstap van Magento 1.9 naar Magento 2 staat op de planning, waarbij het ontwerp groots aangepakt gaat worden. De kleine verbeterpunten kunnen we waarschijnlijk in de lopende week al langzaam verwerkt zien worden. We zijn dus benieuwd! Salut!

Tot zo ver het tweeluik over de twee deelnemers van So You Think You Can Sell tijdens Meet Magento 2017. Heb je het artikel van Ronny Wolswijk van Kids Department gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen. Volgend jaar heb ook jij de kans om je webshop te laten bekijken door onze experts. Houd daarvoor de website van Meet Magento in de gaten.

Het team van Colaris proostend op SYTYCS

Guido X Jansen

Guido X Jansen

Oprichter Dutchento
Guido is oprichter van Dutchento en Meet Magento. Hij is verkozen tot Magento Master in 2019 en zit in de Board of Directors van de Magento Association. Meer over guido: gui.do
Guido X Jansen
Guido X Jansen
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +