Laatste gratis tickets nog beschikbaar: Dutchento NieuwjaarsborrelMagento Community Nederland

Producten op homepage van Magento plaatsen

mei
11
2012

Een vraag die ik veel krijg: “Hoe krijg ik producten op de homepage van mijn Magento webwinkel?” Gelukkig is het helemaal niet zo ingewikkeld, je moet het alleen wel even weten!

In het filmpje leg ik je stap voor stap uit hoe je dit voor elkaar krijgt:

De code die je nodig hebt:

{{block type=”catalog/product_list” name=”home.catalog.product.list” alias=”products_homepage” category_id=”X” template=”catalog/product/list.phtml” columnCount=”4″}}

Succes!

Dit is een herpublicatie van het artikel dat Nick eerder plaatste op zijn site http://handleiding-magento.nl/.

Nick Bijl
Hi, ik ben Nick :-) Online ondernemer, blogger en meest van alles – internet marketing verslaafde. Via mijn "Magento Handleiding" website leer ik startende webwinkeliers de basis om aan de slag te kunnen met Magento. Op mijn andere blog "Klantpasta.nl" schrijf ik over het aantrekken van klanten voor online ondernemers. Offline ben ik voetbalfan en gek op pittig eten en pannenkoeken!
Nick Bijl

Laatste posts van Nick Bijl (bekijk alle posts)

 • Harm

  Nick, handig en bedankt. Alleen: als je een tutorial over bijvoorbeeld het toevoegen van een product maakt, probeer er dan geen een te maken waarbij je alle rubrieken op Test, Test1, Test2 etc. zet. Deze algemene omschrijvingen zeggen niets over het veld waarin ze komen te staan en dus ook niets wát voor soort waarde er in zo’n veld/rubriek moet komen en waarom. Geen kritiek, maar nadat ik je tutorial heb gevolgd, weet ik eigenlijk maar de helft: ik weet dát er ergens iets moet worden ingevuld, maar niet waaróm.

 • Nick Bijl

  Hallo Harm, bedankt voor je feedback!

  Ik moet je eerlijk bekennen, dat ik daar toen ik het filmpje (een aantal maanden geleden) heb opgenomen even aan voorbij ben gegaan.

  Maar het is misschien makkelijker om deze de volgende keer wel volledig in te vullen.

  Nog even kort:

  [Name] Dit is de naam van de categorie en hoe deze wordt weergegeven in de navigatiebalk (menu).

  [URL key] Hier geef je aan wat er achter het hoofddomein van je site komt. Dit is het volledige adres waarop het product of de categorie te vinden is. Zoals http://www.mijnwebsite.nl/hardloopschoenen (waarin “hardloopschoenen” je URL key is). Je doet er verstandig aan om de URL key zo specifiek mogelijk te maken, dit komt ten goede in je zoekmachine ranking.

  [Description] Dit is het veld waarin je tekst en eventueel HTML code kunt toevoegen met relevante informatie of uitleg voor je klanten (over de producten binnen de categorie). Een goede beschrijvende tekst komt ook weer ten goede in je zoekmachine ranking. Zorg echter altijd dat de tekst nuttig is voor je bezoeker.

  [Page title] Ook deze is met name bedoeld om je ranking in zoekmachines te bevorderen. Deze kun je customizen of leeg laten – in het laatste geval gebruikt magento automatisch je categorie naam.

  Hopelijk zorgt dit voor wat opheldering :-)

  Succes,
  Nick

 • Remco

  Bij mij werkt het helaas niet. Ik werk met versie 1.7.0.2

  Mijn categorie id is 40 dus ik plak dit in de home pagina bij CMS

  {{block type=”catalog/product_list” name=”home.catalog.product.list” alias=”products_homepage” category_id=”40” template=”catalog/product/list.phtml” columnCount=”4″}}

  Op de website krijg ik helemaal niets. Er staan wel producten in die categorie?

  HELP!

 • 3Dee

  Mooi, maar……

  Dit zijn de producten uit een productcategorie.
  Het zou mooier zijn om individuele producten te plaatsen incl. productafbeelding met daarin een link naar de productpagina.

  Of vraag ik nu teveel.

 • Kim

  Bij mij werken de codes niet, heeft iemand een oplossing?

© Copyright 2008 - 2018 Dutchento. Alle rechten voorbehouden.
Magento © Copyright Magento Inc.
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Inschrijven nieuwsbrief
Help Dutchento gave(re) dingen te doen!Ontvang exclusieve rewards!
+ +