Patrick Petersen over jouw webshop, de content en conversie

apr
28
2017

Tijdens Meet Magento geeft bestseller-auteur Patrick Petersen RDM MA MSc – van onder andere bestsellers Handboek Conversie, Handboek ContentStrategie en het Handboek Engaging Content – bruikbare inzichten en tips op gebied van wervende engaging content, conversie en de customer journey. Zijn inzicht is gericht op het scoren met jouw webshop en het op niveau benaderingen van conversietoepassingen. Wij gingen met hem in gesprek om meer inzicht te krijgen in zijn presentatie, zijn motivatie en in de hoop alvast een interessante tip los te peuteren.

Wat ga je tijdens jouw presentatie ‘Jouw webshop, de content en conversie’ met ons delen?

“Ik deel de broodnodige informatie om de professionaliseringsstap richting cross channel conversie en conversie te zetten. Veel webshopeigenaren en webshopmarketeers zijn ooit begonnen als enthousiaste hobbyisten en optimaliseren vaak alleen voor zoekmachines, met de mogelijkheden die hun shopoplossing biedt. Ze vergeten vaak dat iedere klant een complexe journey met verschillende touchpoints doorloopt. Vooral bij e-commerce is het van belang om te begrijpen via welke kanalen en op welke momenten je jouw klant kunt benaderen. De journey, content en shop leiden zo tot gemak en de juiste conversie. ”

“Met mijn presentatie wil ik voorkomen dat iedereen een beetje van alles doet, zonder de nodige professionaliteit.”

Wat wil jij persoonlijk graag teweeg brengen met jouw presentatie?

“Ik wil tijdens mijn presentatie graag mensen inspireren en aan het denken zetten over hoe ze op een goede manier contentmarketing, de customer journey á la 2017 en channelmanagement inzetten. De klant is in de afgelopen jaren veel veeleisender geworden wat het voor veel mensen lastig maakt om de stap richting multi channel marketing te zetten. Met mijn presentatie wil ik voorkomen dat iedereen een beetje van alles doet, zonder de nodige professionaliteit.”

Wat is het waardevolste dat mensen gaan leren tijdens jouw presentatie?

“In mijn verhaal leren mensen het belang van crossmediale contentmarketing en conversie voor de shop. Ze leren de klantreis begrijpen en zijn conversiepad naar het einddoel. Mijn presentatie is een mix van theorie en praktische tips. De theorie komt grotendeels uit de boeken die ik heb geschreven over contentmarketing, commerciële uitingen en conversie. Alles is onderbouwd door eigen onderzoek en input van verschillende specialisten. Daarnaast wil ik met praktische tips mensen de handvatten geven waar ze direct aan de slag kunnen.”

“Leer vooral de klantreis begrijpen en zijn conversiepad naar het einddoel.”

Jouw presentatie valt binnen de ‘advance your business’ track. Voor wie is jouw presentatie het meest interessant?

“Voor iedereen die met een webshop bezig is. Ik richt me absoluut niet op één van de verschillende rollen die je kent binnen e-commerce. Je ziet vaak dat er in kleine teams aan een webshop wordt gewerkt. Mensen hebben dan vaak meerdere petten op in dit proces. Mijn presentatie is interessant voor iedereen die het optimale uit zijn of haar webshop wil halen, dus ik raad alle bezoekers aan om te komen luisteren.“

Kun je alvast een tipje van de sluier oplichten over de tips die je gaat weggeven tijdens je presentatie?

“Het zijn toepasbare tips waar je direct iets mee kunt. Bijvoorbeeld over het hebben van een contactmoment via Whatsapp, als klantenservice. Dit is erg laagdrempelig en gemakkelijk uit te voeren door desktop applicaties waarmee je gemakkelijk whatsappberichten terug kunt sturen. Een belangrijke tip hierbij is om, na het beantwoorden van de vraag, de klant direct weer in het aankoopproces te krijgen. Dus via de zijstap die service biedt meteen weer de journey ingooien.”

Tickets bestellen

Naast Patrick Petersen zijn nog veel meer interessante sprekers uit het e-commerce vak aanwezig om hun succesverhaal met jou te delen. Het hele programma is te bekijken op www.meet-magento.nl. Vergeet ook niet om je ticket te registreren.

Jonna Merks
Jonna is online marketeer bij We/Provide. Aan de Hogeschool van Amsterdam studeerde ze af op Communication and Multimedia Design met een specialisatie in Techniek, Design en Interactie. Ze reist graag en schrijft/leest het liefst over alles wat te maken heeft met conversieverhoging, online marketing en webontwikkeling.
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +