Op dag 1 draait het om de kennismaking met Magento

apr
26
2016

Meet Magento 2016 staat letterlijk voor de deur. 2 dagen vol presentaties, ronde tafelsessies, netwerkmogelijkheden en natuurlijk de fameuze borrels. En alles staat in het teken van Magento. De indeling van de dagen zijn nogal verschillend. Waar Dag 2 vooral draait om de Magento gebruikers, de community en innovatie. Is Dag 1 volledig gericht op webwinkeliers en e-commerce managers die het platform Magento willen leren kennen. Tjitte Folkertsma is verantwoordelijk voor het programma van dag 1. Wij interviewden hem.

Geschreven door: Monique Bruijn

Als wij hem interviewen is Tjitte net terug van Imagine 2016 in Las Vegas. Het Global Magento event, waar inspiratie en ontmoetingen centraal staan. En wat Meet Magento NL op dezelfde manier nastreeft. “Ik ben nog wel een beetje aan het bijkomen inderdaad” glimlacht hij. En die glimlach is niet voor niets. Tjitte won op Imagine 2016 met zijn bedrijf MediaCT maar liefst 2 awards. Hij heeft de Best B2B Webshop en de EMEA Spirit of Excellence Award. Een grote eer! De laatste Award wordt alleen uitgedeeld aan aan Magento-partners die innoveren, groeien, een grote toewijding tonen en uitmuntende kwaliteit leveren aan het Magento ecosysteem. Lees hierover meer in zijn blog over Imagine 2016.

caspar-tjitte-ontvangst-imagine-award

Tjitte Folkertsma (midden)

“Dit is verder voor mijn werk voor Meet Magento dag 1 niet van belang. Op dag 2 geef ik wel een presentatie samen met Gruus van Woerkom (Byte) over de migratie van beaumotica.com van Magento 1 naar Magento 2.

“Voor dag 1 streef ik samen met het Meet Magento team een visie na. 3 jaar geleden kwamen we tot de conclusie dat Meet Magento niet alleen om de huidige community draait. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in het platform Magento moeten de mogelijkheid hebben elkaar te ontmoeten, vragen te stellen en geïnformeerd te worden. Zo ontstond het idee van dag 1 en daar zijn we met het projectteam mee aan de slag gegaan. Het programma is zo samengesteld dat je als bezoeker een objectieve keuze te kunt maken of Magento iets voor jouw bedrijf is. Waarbij we dit jaar ook vooral de focus zullen leggen op Magento 2. Hierdoor is de dag ook zeer interessant voor partijen die overwegen hun huidige versie van Magento te upgraden naar deze nieuwe veelbelovende versie.” Aldus Tjitte.

Voor de derde keer wordt deze dag speciaal voor webwinkeliers en e-commerce managers georganiseerd. En het is zelfs bijna uitverkocht op het moment van schrijven.

Het programma van dag 1 ontleed
“Dag 1 draait dus vooral niet alleen om het luisteren. We hebben daarom op deze dag niet teveel sprekers gepland. Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en je vragen bij de juiste personen kwijt kunnen, dat is het belangrijkste. Grofweg is het programma verdeeld in sprekerssessies, ronde tafelsessies en eindigt met een netwerkborrel.” Vervolgt hij trots.

Schermafbeelding 2016-04-26 om 10.13.19

In totaal komen er 4 sprekers langs op deze dag. Waarbij iedere spreker iets vertelt over het platform Magento. De sprekers volgen elkaar achtereenvolgend op.

Kathleen Claes, Channel Sales Leader Southern Europe and BeNeLux at Magento Commerce, introduceert het platform Magento bij de bezoeker. En wie kan dit beter dan de Sales Leader van Magento. Zij vertelt meer over de ontwikkeling die het bedrijf Magento Commerce de laatste jaren heeft meegemaakt. Denk aan de recente verzelfstandig en de afscheiding van Ebay en de stappen die het bedrijf maakt met het uitbreiden van de productrange om een volwaardige omni-channel oplossing te bieden voor alle kanalen.

Gordon Knoppe, Business Solutions Architect, Expert Consulting Group, gaat verder in op het product Magento en Magento 2.0 ook bekend als Magento Digital Commerce. Welke functionaliteit heeft het product, wat maakt Magento uniek in de markt en hoe staan ze in de markt ten opzichte van andere platformen. Ook zal er aan bod komen wat nieuwe functie Magento op de roadmap heeft staan en wat de mogelijkheden en impact is om te stappen op dit nieuwe platform.

De derde spreker is nog op het moment van schrijven nog niet bekend gemaakt en we houden deze ook nog heel even geheim. Deze spreker zal je alles vertellen over hoe het is om als merchant te werken met het krachtige Magento Enterprise platform.

Henry van der Borg, Managing Director van Beaumotica, is de laatste spreker van de dag.   Hij is recent met zijn webshop beaumotica.com overgestapt van magento 1 Enterprise naar Magento 2 Enterprise. Hij vertelt onder andere meer over de migratie en reden voor het overstappen.

Ontmoet elkaar tijdens de ronde tafelsessies

Tjitte legt uit wat de ronde tafelsessies inhouden;

“Na de sprekerssessies kun je plaatsnemen aan 1 van de vele (ronde) tafels. Elke tafel heeft zijn eigen onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan de marketing mogelijkheden van Magento, Magento inzetten in de B2B markt of welke mogelijkheden Magento biedt voor omni-channel bedrijven. Ook zal er een tafel zijn voor bedrijven die van Magento 1 willen migreren naar Magento 2. In de dagen voor het event vragen wij de bezoeker welke onderwerpen hem of haar interessant zijn en reserveren we een plekje aan die specifieke tafel.

De bezoeker krijgt per e-mail de nummers van de tafels door. De ronde tafelsessies duren elk 20 minuten. En je kunt er bij 4 aanschuiven. Maximaal 12 man aan een tafel, zodat het gesprek wel overzichtelijk blijft. Een ronde tafelsessie gaat om discussie, vragen stellen en ervaringen delen, met elkaar en met de tafelleider. De tafelleider is expert vanuit de Magento bedrijven die deelnemen aan deze unieke dag. Je kunt deze sessies zien als een interactieve presentatie.”

Dag 1 eindigt met een informele netwerkborrel
s’Avonds na deze netwerkborrel is er nog een borrel – de party – ter lancering van dag 2.  

“We sluiten de avond af met een netwerkborrel voor alle bezoekers van deze informatieve eerste Meet Magento dag. Mocht dit naar meer smaken dan is er dit avond ook nog de alweer bijna legendarische Meet Magento partij waar je honderden mensen kunt ontmoeten die zicht bezig houden met Magento om zo een kijkje te krijgt in de actieve en gezellige community rondom Magento. Ik ben er zelf natuurlijk ook!” Benadrukt hij.

Een tip van Tjitte
“Ik ben zelf erg enthousiast over de prestaties van Magento 2.0, ofwel Magento Digital Commerce. Magento heeft aangegeven elk kwartaal met een nieuwe versie komen, en dat hebben ze tot nu toe waargemaakt. Magento 2.0 heeft een aantal zeer interessante vernieuwingen zoals staging en preview. Deze feature stelt je in staat om je marketingactiviteiten voor de webwinkel van te voren te plannen. Ook kun je vanaf nu Magento direct als een PAAS (product as a service) oplossing afnemen, wat als het ware betekend dat je Magento kunt afnemen inclusief alle benodigde en handige tools en met een cloud hosting oplossing. Daarbij is er een verbeterde (elastic search) zoekmachine ingebouwd. En dat is heel positief! In mijn optiek is Magento 2.0 zeker een aanrader als je met Magento gaat starten over denkt aan het overstappen.Kortom het ziet er naar uit dat Magento een toekomst bestendige oplossing is die voor elke type bedrijf een goede oplossing biedt die bij hun groei, ambitie en ontwikkeling past.“

Monique Bruijn

Monique Bruijn

Monique Bruijn is eigenaar van In de Mix (indemix.nl) Zij verzorgt marketing en communicatie (content, creatie en campagnes) voor bedrijven en evenementen. Waardoor ze ook met Magento werkt. Zo is haar oog ook gevallen op de rol als marketing coordinator voor Meet Magento 2016. Nu helpt zij ons met het verder verbeteren van het platform Dutchento en met het event Magento Unconference 2016. Verder doet zij onderzoek naar de diepere betekenis van Snapchat, is ze gifmaster en houdt ze absoluut niet van lange zinnen. Twitter: @moniquebruijn Facebook: indemixnl en Snapchat: monique@indemix
Monique Bruijn
Monique Bruijn
Monique Bruijn
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +