Nederlandse successen op Imagine 2018

apr
30
2018

Afgelopen week was in Las Vegas de jaarlijkse Magento Imagine conferentie. Een kleine 20 Nederlanders waren er aanwezig en ook op het podium waren we goed vertegenwoordigd!

Foto: Arjen Miedema, Jisse Reitsma en Guido Jansen op de Contribution day voorafgaand aan Imagine.

Big Dam Run

Voordat Imagine überhaupt van start ging was er de dag ervoor een hardloopwedstrijd, inmiddels een traditie bij Imagine en bij vele andere Magento events wereldwijd. Ook de Nederlanders renden en lekker stukje mee: Danny Verkade, Arjen Miedema, Guido Jansen, Mathijs Kok en Willem Poortman kwamen allen over de finish!

Magento Masters

Ze waren al aangekondigd in februari, maar op Imagine mochten ze hun awards komen ophalen: de masters 2018! Met het Master programma erkend Magento jaarlijks de community members die het meest hebben bijgedragen en hiervoor hebben ze 3 categorie: Mentors, Makers en Movers. De Nederlanders die hiervoor dit jaar geselecteerd zijn:

  • Mentor: Sander Mangel (FitforMe)
  • Maker: Danny Verkade (Cream)
  • Mover: Jisse Reitsma (Yireo)

Video van de uitreiking:

Bekijk de overige masters van 2018.

Imagine Excellence Awards

Ook rijkt Magento jaarlijks awards uit voor webshops, bouwers en partners. Nederlandse winnaar dit jaar was Vink in de categorie Best Overall B2B Implementation. Vink is een internationaal succesvol kunststoffen bedrijf dat draait op het Magento Commerce 2 platform en ondersteuning krijgt van Magento partner Youwe.

Bekijk de overige winnaars.

Magento Association

Op de laatste dag kwam de aankondiging dat er voor 2019 een nieuwe Magento association opgericht zal gaan worden. O.a. de bestaande activiteiten Meet Magento Association (met name de Meet Magento events) zullen hier onder komen te vallen, maar ook andere open source/community activiteiten zoals trainingen zouden hier een plaats kunnen krijgen. Guido Jansen was 1 van de 4 leden van de Meet Magento Association die bedankt werden voor hun inzet voor Meet Magento de afgelopen 10 jaar.

Aankondiging van de Magento Association:

Bekijk het persbericht.

Top 5 Core Contributors of 2017

Ook was er erkenning voor de developers die de meeste bijdragen hebben geleverd aan de Magento core. Voor 2017 staan er zowaar 2 Nederlanders helemaal bovenaan de lijst: Lewis Voncken (Experius) en Danny Verkade (Cream).

Bekijk de top contributers.

Dutchento interview door Ben Marks

Als laatste was er op de beursvloer een podcast booth aanwezig waarin verschillende vlogs/podcasts werden opgenomen. Één daarvan werd gehost door Magento’s developer evangelist Ben Marks waarin hij Guido Jansen en Sander Mangel interviewt over het ontstaan van Dutchento en de vraag waarom Magento in Nederland zo succesvol is.

Bekijk de video hieronder of beluister de podcast!

Mage.Town beta launch

De MVP/ßeta versie van de internationale opvolger van Dutchento is live gegaan! Op Mage.Town staan inmiddels meer dan 100.000 Magento shops uit meer dan 150 landen, allen getagged met hun Magento versie (1.x of 2.x) en editie (Open Source of Commerce). De ruim 100 pre-beta users uit de wereldwijde Magento community hebben hun accounts al aangemaakt en zijn begonnen met het toevoegen van hun bedrijfsprofielen, events, vacatures en artikelen. Schrijf je in!

Op zoek naar Meer inspiratie? Kom naar Meet Magento!

Na bovenstaande verhaal begrijpen we heel goed dat je nu ook zin hebt om naar een Magento conferentie te gaan… En dat kan! Op 1 juni a.s. komen veel van bovenstaande mensen naar Meet Magento in de Jaarbeurs in Utrecht. Er komen ontzettend veel goede sprekers uit binnen en buitenland vertellen over waar ze mee bezig zijn en hoe dat jou verder kan helpen.

Bestel je tickets voor Meet Magento 2018.

Guido X Jansen

Guido X Jansen

Oprichter Dutchento
Guido is oprichter van Dutchento en Meet Magento. Hij is verkozen tot Magento Master in 2019 en zit in de Board of Directors van de Magento Association. Meer over guido: gui.do
Guido X Jansen
Guido X Jansen
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +