Must-have Magento extensies

mrt
11
2011

Standaard biedt Magento al ontzettend veel mogelijkheden om uw webshop te begeleiden in het verbeteren van uw conversies, zoekmachine optimalisatie (SEO) en de gebruikservaring (canonical URL’s, WYSIWYG-editors). Veel mogelijkheden om het beheer van uw webwinkel te vereenvoudigen, echter kan het op sommige punten nog gemakkelijker worden gemaakt. Hieronder zal ik een aantal handige Magento extensies beschrijven, die net dat beetje meer gebruiksgemak bieden. Deze extensies lopen uiteen van een verbeterde checkout tot tools om optimaal producten te kunnen beheren.

Enhanced Admin Products Grid

Screenshot van Enhanced Admin Products Grid

Als u een webshop beheert dan zult u al gauw enkele honderden producten aan moeten maken. Deze worden standaard in een lange lijst getoond. Dat dit kan leiden tot verwarring spreekt voor zich. Om deze productlijst in de beheeromgeving te verbeteren is deze extensie ontwikkeld. De meest voor de hand liggende mogelijkheid is het kunnen instellen van de attributen die in de lijst getoond moeten worden. U kunt hierbij denken aan sorteren op artikelnummer, naam van het product en de door uzelf aangemaakte attributen (zoals de maat van een overhemd of het gewicht van een product). Ook is het mogelijk de foto van het product te laten zien in de productlijst. Dit maakt het natuurlijk een stuk gemakkelijker om dat ene product uit de lijst te pikken.

Mass Product Relater

Het instellen van alle cross- en upsellproducten kan soms een tijdrovende klus zijn. Mass Product Relater biedt de mogelijkheid om meerdere producten te selecteren en hier in een simpele handeling verschillende cross- en upsells aan te koppelen. Dit bespaart een hoop tijd!

AW On Sale

Screenshot van AW On Sale

Om speciale producten (acties of nieuwe items) bij uw klanten onder de aandacht te brengen is de On Sale-extensie een uitkomst. Deze plaatst een extra afbeelding over de productfoto op de categorie- en productpagina met daarin een aan te passen tekst. Dit kan een kreet zijn zoals ‘Sale’ of de hoogte van de korting die voor het betreffende product geldt. Ook kunt u nieuw toegevoegde producten (tijdelijk) onder de aandacht brengen door deze te voorzien van het label ‘Nieuw’ of iets vergelijkbaars.

OneStepCheckout (Tip!)

Screenshot van OneStepCheckout

Het belangrijkste van uw webwinkel is het afrekenproces. Uw klant heeft zijn keuze gemaakt en wil tot aanschaf overgaan. Elke extra stap die genomen moet worden leidt tot klanten die tijdens het bestelproces afhaken. De OneStepCheckout is geoptimaliseerd om zo duidelijk mogelijk, op 1 pagina alle benodigde klantgegevens te verzamelen. Deze pagina is gemakkelijk te doorlopen en erg overzichtelijk. OSC biedt de ultieme vorm van gebruiksgemak tijdens het afrekenproces.

Unirgy GiftCert

Magento biedt standaard de optie om kortingscodes aan te maken voor speciale acties op de webshop. Een optie om cadeaubonnen te verkopen en te verzilveren mist helaas. De Unirgy Gift Certificate-extensie geeft u de mogelijkheid om uw klanten cadeaubonnen te verkopen. Leuk voor een verjaardag of voor de feestdagen!

Magento ProZoom

Screenshot van Magento ProZoom

De standaard fotoweergave op de productpagina’s is niet bepaald intuïtief. Magento ProZoom vervangt deze standaard weergave op een eenvoudige manier, en biedt verschillende opties om het uiterlijk aan te passen. Door simpelweg met de muis over de foto te bewegen verschijnt de grote versie ernaast of eronder, afhankelijk van de instellingen.

 

Simplify Bulk Order Processing (Tip!)

Deze extensie maakt het leven van iedereen met een webwinkel een stuk gemakkelijker. Bulk Order Processing biedt de mogelijkheid om meerdere orders tegelijk te verwerken, zoals facturen uitprinten, orders verzenden en voltooien. Dit scheelt u als webwinkelier veel tijd in het dagelijks beheer en is door ons dan ook aan te raden om op uw Magento webwinkel te installeren.

Marco de Vries
Marco de Vries is mede-eigenaar van BigBridge en gespecialiseerd in PHP en front-end development. BigBridge bestaat uit een team van Magento e-commerce professionals. Wij geloven in focus en doen waar we goed in zijn: het ontwikkelen en optimaliseren van succesvolle Magento webshops.
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +