Magento plugin: Postcode.nl

okt
19
2012

Goed nieuws voor webshop eigenaren! Postcode.nl introduceert een volledig gratis API en Magento plugin waarmee een postcode en huisnummer automatisch wordt aangevuld met een volledig, correct en actueel adres.

Door deze dienst aan te bieden kan de webshop, Postcode.nl en de logistieke partijen in Nederland gezamenlijk de retourpost verminderen, kosten besparen en het milieu ontlasten.

Voor de Webshop eigenaar zijn de voordelen evident: Verhoog sales conversie door de registratiedrempel voor de klant te verlagen en bespaar kosten door minder retourpost. De klant wordt juist geadresseerd volgens de officiële adresgegevens, de klantgegevens in uw database zijn optimaal.


Naast de standaard adresgegevens geeft Postcode.nl ook extra gegevens mee zoals:

  • Een latitude longitude coördinaat, die u rechtstreeks kunt copy pasten in Google maps, met Google Streetview kunt u zelfs het het afleveradres in “3D” bekijken.
  • Het gebruiksdoel van het afleveradres, zodat u weet waar u iets heen stuurt: woonfunctie, bijeenkomstfunctie, celfunctie, gezondheidszorgfunctie, industriefunctie, kantoorfunctie, logiesfunctie, onderwijsfunctie, sportfunctie, winkelfunctie etc.
  • Daarnaast heeft de API / Magento plugin officiële huisnummer toevoegingen, zoals Rood en Zwart, A B C, 1 hoog etc. en is het postbussen bestand opgenomen.

De komende maanden gaat Postcode.nl nog een aantal nieuwe diensten beschikbaar stellen die zeer nuttig zijn voor de Webshop en voor de verbetering van efficiëntie in de logistieke sector. Veel van de diensten zijn gratis en geheel vrijblijvend.

De API en Magento Plugin zijn voor mensen met een technische achtergrond redelijk eenvoudig te installeren. Indien u dit liever niet zelf doet, raadpleeg dan uw leverancier of kijk op onze website voor onze Magento partners die dit tegen een zeer schappelijke vergoeding doen. Voor de echte Magento kenners is de sourcecode van de API en plugin beschikbaar via Github.

De extensie kun je downloaden vanaf Magento Connect en is beschikbaar voor Magento Community versies 1.4, 1.4.1.1, 1.4.2, 1.5, 1.6, 1.6.1, 1.6.2.0 en 1.7.

Meer informatie: www.postcode.nl of api.postcode.nl

Guido X Jansen

Guido X Jansen

Oprichter Dutchento
Guido is oprichter van Dutchento en Meet Magento. Hij is verkozen tot Magento Master in 2019 en zit in de Board of Directors van de Magento Association. Meer over guido: gui.do
Guido X Jansen
Guido X Jansen
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +