Domeinnaam Magento.nl verwijst naar de community!

mei
2
2016

De Nederlandse Magento community Dutchento.org is sinds 2008 voor velen de eerste stop voor informatie over het Magento e-commerce platform. De community is dagelijks actief op de website, Slack en LinkedIn groep met het bespreken, assisteren en inspireren van mede Magento ontwikkelaars en webwinkeliers. Magento.nl is dan ook een logisch domein voor deze groeiende community en is nu definitief overgedragen door MaxServ.

De domeinnaam Magento.nl was tot nu toe bezet. De URL is over de jaren heen vaak van de hand gegaan, maar nooit echt in gebruik genomen. Dit ten gevolge van de strenge regels die Magento stelt aan het gebruik van de naam. Dutchento is het officiele Magento community platform, is de organisator van de Nederlandse Meet Magento events en heeft wél ontheffing voor dit gebruik.

MaxServ draagt Magento.nl over.

De laatste eigenaar van de domeinnaam was internetbureau MaxServ. Zij zijn al jaren een grote speler in de open-source wereld en hechten veel waarde aan de community. In navolging van hun succes met TYPO3, zijn ze bij MaxServ nu flink aan de weg aan het timmeren op Magento gebied. Zij hebben bijvoorbeeld een mooie koppeling beschikbaar gemaakt tussen Magento/Magento2 en het enterprise TYPO3 CMS.

Na wat belletjes op en neer hebben MaxServ en Dutchento eind April besloten dat Dutchento een betere thuishaven is voor de domein magento.nl en heeft MaxServ de domeinnaam overgedragen. Magento.nl verwijst voortaan direct door naar Dutchento.org.

MaxServ laat weten altijd graag community initiatieven te ondersteunen en waar mogelijk bij te dragen. “De community heeft recht op deze algemene domeinnaam. Magento.nl is nu waar het thuishoort.” aldus Luuk van Raaij, eigenaar van MaxServ. Guido Jansen, oprichter van Dutchento: “Tientallen mensen bezoeken dagelijks magento.nl, maar vingen bot. Wij vinden het dan ook super dat we, dankzij MaxServ, deze mensen nu op de juiste plek welkom kunnen heten en verder kunnen helpen.”

Zowel Dutchento als MaxServ zijn volgende week 12/13 mei uiteraard aanwezig op het Meet Magento event in de Jaarbeurs in Utrecht.

Meer over het event: www.meet-magento.nl.

Nadja van Dijk

Nadja van Dijk

Nadja is online redactiecoördinator bij Dutchento. Dit houdt in dat zij content voor de website bedenkt, creëert en schrijft, maar ook aangeleverde content op het juiste moment en op de juiste plek online zet. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de social media, nieuwsbrieven en is zij het contactpersoon voor bedrijven en particulieren. Tevens is Nadja medeverantwoordelijk voor de communicatie & marketing rondom Meet Magento Nederland.
Nadja van Dijk
Nadja van Dijk
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +