Magento extensies voor conversieverhoging

nov
25
2020

Hotjar

Hotjar is een populaire extensie die veelvuldig gebruikt wordt door online marketeers. Met deze extensie kun je de activiteiten van gebruikers opnemen, registreren en meten. Dit geeft je waardevolle inzichten en data, van waaruit je jouw webshop verder kunt optimaliseren. Bij de conversie funnel analyse kun je bekijken welke wegen er worden gekozen door bezoekers van je webshop. Zo start bijvoorbeeld 100 procent op je homepage, voert 70 procent een zoekopdracht in en klikt 10 procent in één keer door naar een bepaalde productpagina. Aan de hand van deze gegevens kun je zien welke belangrijke pagina’s maar door weinig bezoekers bereikt worden via een bepaalde route en kun je gaan testen hoe er meer mensen op de juiste pagina’s terecht komen, bijvoorbeeld door beter door te linken of de content te verbeteren.

Appjetty Vertaler

Wil jij een nieuwe markt aan gaan boren? Met de Appjetty vertaler kun je de hele webshop vertalen naar de gewenste taal. De extensie is eenvoudig in gebruik en je kiest zelf wat je wilt vertalen en op welke manier. Zo kun je bijvoorbeeld de productcategorieën, productdetails en zelfs je reviews en volledige CMS pagina’s in een handomdraai laten vertalen in een gewenste taal. Er wordt gebruik gemaakt van een Google vertaalpartner die jouw content automatisch vertaalt. Hiervoor hoef je niet één voor één ieder veld en elke categorie te vertalen, waardoor je erg veel tijd en moeite bespaart. 

Adaplo voor remarketing

Remarketing is een uiterst effectieve marketingtechniek waarmee je oude bezoekers wederom in jouw webshop krijgt, zodat je omzet genereert. Adaplo zorgt ervoor dat productreclames op Facebook en binnen het marketingnetwerk van Google worden getoond, waarbij ze gekoppeld zijn aan pagina’s in jouw webshop die de bezoekers al gezien hebben. Hiermee target je heel gericht oude bezoekers. De extension zelf kost niets. Je vult in de extensie in wat jouw reclamebudget is en Adaplo creëert voor jou de beste Google ad campagnes. Mensen die jouw webshop al bezocht hebben en bepaalde producten bekeken hebben, zijn hier met een koopintentie gekomen. Door remarketing in te zetten kan je deze bezoekers die op het randje zitten, net een klein zetje geven om alsnog een aankoop te doen.Wist je trouwens dat je als ondernemer kosten voor jouw website kunt aftrekken van je omzet, zodat je hier geen inkomstenbelasting over betaalt? Dit is vergelijkbaar met wanneer je een auto van de zaak rijdt en onder andere de aanschafprijs en kosten voor de autoverzekering af kunt trekken. Het kan dus interessant zijn om ook te kijken naar betaalde extensies. Bekijk ook ons overzicht met extensies voor de Nederlandse markt voor meer praktische tips.

Marcel Hiemstra

Laatste posts van Marcel Hiemstra (bekijk alle posts)

Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +