Magento 2: het laatste nieuws

dec
9
2016

Magento 2 speelt met de dag een grotere rol in de Magento community. Tijd dus om een aantal developers te vragen naar het laatste nieuws op het gebied van Magento 2. Jisse Reitsma en Ray Bogman waren gelijk enthousiast om deze vraag te beantwoorden. Ben jij benieuwd naar het laatste nieuws over Magento 2? Lees dan snel wat deze top developers te vertellen hebben!

Magento 2.2 en B2B
Magento 2.2 zal verschillende B2B features met zich mee brengen – een paar daarvan zijn al druk besproken tussen developers tijdens bijvoorbeeld het MageUnconference en Magento 2 Seminar (beiden in oktober 2016). Bepaalde dingen zullen dan nog ontbreken, andere dingen zullen meteen via de Magento core kunnen. B2B is eigenlijk een verzamelnaam voor tal van features, met de vraag of je ze allemaal nodig hebt. Daarnaast zal versie 2.2 ook meer stabiliteit met zich mee brengen qua de EntityManager – minder inheritance, meer composition – iets wat developers helpt nog schonere code te schrijven. Zeker iets om naar uit te kijken als programmeur, maar ook als business developer! – Jisse Reitsma, Yireo

Wat is de actuele Magento 2 status van Nederland?
Deze vraag speelt dagelijks; klanten die bellen of zij nu over kunnen naar Magento 2, omdat module X of Y nu ready is. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de PostNL module. Het is nu eindelijk duidelijk na lang getouwtrek dat Cream de stoute schoenen heeft aangetrokken en deze in eigen beheer heeft gemaakt. Veel klanten liepen hier namelijk op vast.

Als we kijken naar de actuele vraag wat betreft nieuwbouw of migratie van een Magento 1 naar Magento 2 website, zien wij dat er steeds meer projecten live gezet worden. Dat is een mooie ontwikkeling.

Het enige wat ons wel zorgen baart is de hoeveel handjes voor zowel het creëren/migreren als het beheren van Magento 1 als Magento 2 shops. Er is namelijk een groot tekort aan goede mensen die al dit werk moeten verrichten. Als je nu niet op tijd voor jouw migratie bij jouw partner aan de bel trekt kan het nog wel eens zijn dat je pas eind 2017 of begin 2018 pas aan de beurt bent voor oplevering. Er zijn in mijn inschatting te weinig handjes voor alle Magento 1 websites die voor de EOF (End-Of-Life) datum (november 2018) naar Magento 2 gemigreerd kunnen worden. – Ray Bogman, Supportdesk

Heb jij nog een mooie aanvulling voor het laatste nieuws over Magento 2 en wil je dit graag delen met de community? Dan horen wij dat graag! Stuur een e-mail naar nadja@dutchento.org.

Nadja van Dijk

Nadja van Dijk

Nadja is online redactiecoördinator bij Dutchento. Dit houdt in dat zij content voor de website bedenkt, creëert en schrijft, maar ook aangeleverde content op het juiste moment en op de juiste plek online zet. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de social media, nieuwsbrieven en is zij het contactpersoon voor bedrijven en particulieren. Tevens is Nadja medeverantwoordelijk voor de communicatie & marketing rondom Meet Magento Nederland.
Nadja van Dijk
Nadja van Dijk
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +