Kom je naar MageTitans of Reacticon?

sep
24
2018

Het is een moeilijke keuze: Ga je naar MageTitans te Groningen of Reacticon te Eindhoven? Het afgelopen jaar is het aantal Magento congressen wereldwijd ontploft: Er zijn ontzettend veel events en daarmee is keuze-stress rond naar welk event je toe gaat voor sommigen ineens een echt probleem geworden. Je kan spreken over conflicten.

Geen MageUnconference

Ook vanwege dit teveel aan congressen, is de officiële MageUnconference Nederland afgeblazen. Ik had het zelf leuk gevonden – ik had mijn ticket gekocht, mijn tentje ingepakt en mijn fiets ingevet. Het afblazen is jammer maar misschien een gevolg van de explosie van events. En met het afblazen maakte de unconf de weg vrij voor twee andere events dit najaar: MageTitans en Reacticon.

MageTitans Groningen

MageTitans is een concept voor een developer event dat begon in Manchester en daarna op veel andere plekken al is herhaald: Milaan, Valencia, Austin, Mexico City. En aan dat lijstje kunnen we nu straks ook Groningen toevoegen.

Op 6 oktober wordt door Elgentos en MediaCT de allereerste MageTitans in Nederland georganiseerd. Er worden allerlei internationale sprekers ingevlogen en deelnemers uit de hele wereld komen samen om over Magento 2 techniek te praten.

Net als dat andere evenement dat 2 dagen wordt georganiseerd: Reacticon.

Reacticon in Eindhoven

Op 4 oktober wordt door Yireo (dat ben ik!) te Eindhoven Reacticon georganiseerd. Versie 2 want in maart vond dit event ook al plaats en het was toen (vooral vanwege een te kleine zaal) uitverkocht. Deze nieuwe editie vindt dus vooral plaats vanwege een behoefte.

Maar is het niet gek dat er twee events in Nederland worden georganiseerd en zo vlak na elkaar?

Frontend vs backend development

Nee, de reden dat Reacticon en MageTitans zo vlak na elkaar plaats vinden is gedeeltelijk vanwege planningsproblemen (zie het begin van dit artikel, wereldwijd plant iedereen er op los), maar het klopt ook heel goed: Reacticon draait om frontend development, MageTitans draait om backend development.

Voorbeeld: Met de aankomende Magento 2.3 wordt een nieuwe GraphQL API geïntroduceerd. De API-client hiervan kan zich bevinden in een JavaScript applicatie gebaseerd op React of Vue. Dit is waar Reacticon zich op focust. Maar om de API-server (de kant van Magento dus) uit te breiden is weer backend development nodig – iets wat absoluut niet aan bod komt binnen Reacticon, maar juist wel op MageTitans.

Sprekers van faam

Zo zijn de sprekers tussen Reacticon en MageTitans ook niet overlappend, maar juist aanvullend. MageTitans heeft naast een aantal Magento core developers ook Stefan Koopmanschap uitgenodigd, iemand die befaamd is in de Nederlandse (en buitenlands?) PHP wereld. Bij Reacticon draait het daarentegen veel meer om de PWA providers van de dag (Deity, Vue StoreFront en ook Magento zelf).

Er is zelfs ook een gerucht dat Anton Kril (lead-architect van Magento) naar beide events komt. Maar tijdens Reacticon krijgt hij enkel en passant een microfoon in de hand gedrukt, terwijl hij bij MageTitans juist een echte spreekbeurt krijgt.

Ga gewoon naar Reacticon of MageTitans of beiden

Zowel MageTitans als Reaction focust zich op belangrijke topics voor Magento developers, dus als Magento developer zou je sowieso naar een van beiden willen.

Ben je een Magento frontend developer? Ga naar Reacticon.

Ben je een Magento backend developer? Ga naar MageTitans.

Ben je er van overtuigd dat het nog steeds mogelijk is jezelf een fullstack developer te noemen? Ga naar beiden.

En als je van gezelligheid houdt, zorg er dan voor dat je volgende jaar jezelf tijdig inschrijft voor MageUnconference 2019. Dat maakt de planning makkelijker.

Jisse Reitsma
Jisse Reitsma is eigenaar van Yireo, programmeur en trainer. Naast Magento extensies programmeren geeft hij regelmatig Magento 2 developer trainingen. In 2017 werd hij benoemd tot Magento Master Mover 2017. Hij organiseert ook events zoals Magento 2 Seminar en MageTestFest.
Jisse Reitsma
Jisse Reitsma
Jisse Reitsma

Laatste posts van Jisse Reitsma (bekijk alle posts)

Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +