Lezen is weten: Magento 2

feb
2
2016

Sinds Magento 2 gelanceerd is, is de behoefte naar kennis groot om het optimale uit het platform te halen. Magento 2 is al populair bij veel ontwikkelaars en om meer te weten te komen over de technische en praktische aspecten is een aantal interessante boeken op de markt gebracht. Helaas zijn er momenteel nog geen Nederlandstalige boeken uitgebracht, dus deze zullen pas later in een andere blog gepubliceerd worden. Om je alvast op weg te helpen, hebben we een aantal Engelstalige boeken op een rijtje gezet. Daarnaast als voorproefje de boeken die later dit jaar uitkomen!

Magento 2 DIY. The Complete Guide (Ebook)
Boek Magento 2 DIY
In het ‘Magento 2 DIY’ boek is alles te lezen over de technologie, API en functies van Magento 2. In het boek wordt aandacht besteed aan de installatie en het downloaden van het e-commerce systeem. Tevens worden er belangrijke hulpbronnen voor Magento 2 toegelicht en worden tips gedeeld voor thema’s en extensies. Ook wordt aandacht besteed aan SEO, prestatieverbeteringen, het generen van traffic en de laatste trends op het gebied van Magento 2.
Schrijver: Viktor Khliupko
Taal: Engels
Waar te koop: Leanpub
Prijs: –

Magento 2 Developer’s Guide (Ebook)
6584OS_5032_Magento 2 Developers GuideDit boek is geschikt voor professionele ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van Magento. In het boek komen verschillende onderwerpen aan bod voor ontwikkelaars, waarbij duidelijk wordt op welke manier de Magento 2 winkel gewijzigd en uitgebreid kan worden. Ook het customizen van de voorkant van de website wordt in dit boek behandeld.
Schrijver: Branko Ajzele
Taal: Engels
Waar te koop: bol.com
Prijs: €31,93

 

Magento 2 Development Cookbook (Ebook)
Magento 2 Development CookbookIn ‘Magento 2 Development Cookbook’ wordt aandacht besteed aan hoe een Magento 2 winkel gebouwd en onderhouden kan worden. In dit boek worden oplossingen gegeven voor problemen die zich voordoen tijdens het uitbreiden van een Magento 2 winkel. Tevens komen de uitgebreide functies van Magento 2, zoals het aanpassen van machtigingen, gefilterde zoekopties en het integreren van een derde partij aan bod.
Schrijver: Bart Delvaux
Taal: Engels
Waar te koop: bol.com
Prijs: 38,34

Natuurlijk willen we nog veel meer lezen en te weten komen over Magento 2, daarom hieronder de boeken die nog op het programma staan voor 2016:

Magento 2 Cookbook
Cover_CookbookHet ‘Magento 2 Cookbook’ is gevuld met recepten voor alle aspecten van Magento 2. Het boek begint met simpele stappen, maar verder in het boek komen de onderwerpen aan bod voor de vergevorderde. In het boek wordt begonnen met het opzetten van een Magento 2 project in Apache of Nginx. Vervolgens wordt de basis behandeld om echt aan het werk te kunnen gaan, zoals het managen van je winkel en catalogus configuratie. Hierna kan je aan de slag met meer complexere functies en kom je alles te weten over de nieuwste uitbreidingen van Magento 2.
Schrijvers: Ray Bogman, Vladimir Kerkhoff
Prijs: €31,94 (eBook) €40,99 (eBook+print)
Taal: Engels
Waar te koop: Packt
Wanneer: april 2016, wel al te bestellen

Ben jij al druk met het lezen van deze boeken? Of weet jij nog een interessant boek over Magento 2 die er nog niet tussen staat?  Laat het ons weten in de comments hieronder!

Nadja van Dijk

Nadja van Dijk

Nadja is online redactiecoördinator bij Dutchento. Dit houdt in dat zij content voor de website bedenkt, creëert en schrijft, maar ook aangeleverde content op het juiste moment en op de juiste plek online zet. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de social media, nieuwsbrieven en is zij het contactpersoon voor bedrijven en particulieren. Tevens is Nadja medeverantwoordelijk voor de communicatie & marketing rondom Meet Magento Nederland.
Nadja van Dijk
Nadja van Dijk
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +