Installatie MultiSafepay

nov
9
2008

multisafepay

Er zijn in Magento Connect verschillende betaalsystemen die zijn te koppelen aan Magento, hier een walkthrough van Maarten over zijn ervaring met het installeren van MultiSafepay (hierna te noemen MSP).

MSP rekent een leuk bedrag voor iDeal transacties (49 cent per transactie) en er zijn geen maandelijkse kosten.

De installatie gaat als volgt in z’n werk:

Na de extensie te hebben ge-unzipped kopieerde ik deze in de hoofd-directory van mijn Magento-testshop (installatie kan ook in de backend via Magento Connect, red.). Hierna logde ik in in het administrator gedeelte van mijn Magentoshop. In het hoofdmenu, klik je op systeem en dan op configuratie om bij je betaal gateway extensie(s) te kunnen komen. Aan de linkerkant staat een hele rij met te configureren zaken, hier kies onder verkopen, het onderdeel betaalmethodes. Als het goed is staat je geïnstalleerde betaalsysteem hier tussen, in mijn geval werkte het prima. Toen was het kwestie van de juiste gegevens verstrekt door mijn betaal gateway in te vullen. In het geval van MSP kun je ook eerst een test-account aanvragen, alvorens je echt aan te melden.

Dan komen we al snel op het volgende punt, namelijk de ervaring voor de bezoekers van de website.

Hoe ziet het eruit voor de e-shopper die een product in zijn mandje heeft geplaatst en wil afrekenen? Ik ga er van uit de je het Magento-deel voor afrekenen kent, probeer het anders eens uit. Na het invullen van de klantgegevens, aflevergegevens en aflevermethode moet worden gekozen voor een betaalmethode.

In mijn geval ging de betaalprocedure als volgt:

Bij het plaatsen van de order binnen de shop verschijnt de transactiepagina, de klant meld zich aan of vult zijn wachtwoord in. Aanmeldingsgegevens worden automatisch overgenomen uit de Magentoshop, waardoor klanten alleen een wachtwoord hoeven te bedenken. Hierna kan gekozen worden uit de betaalmethodes, iDeal, VISA, MasterCard of overboeking. Na een iDeal transactie wordt vermeld dat de transactie voltooid is en kan via een gelinkte tekts teruggekeerd worden naar de Magento shop, alwaar bedankt wordt voor de bestelling en gegevens kunnen worden geprint.

Als je zelf wilt uitproberen/zien hoe e.e.a. werkt neem dan een kijkje op mijn testshop http://mmm.dotcomisland.com/index.php/air-magic.html

Guido X Jansen

Guido X Jansen

Oprichter Dutchento
Guido is oprichter van Dutchento en Meet Magento. Hij is verkozen tot Magento Master in 2019 en zit in de Board of Directors van de Magento Association. Meer over guido: gui.do
Guido X Jansen
Guido X Jansen
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +