iDEAL het meest gebruikte betaalmiddel

dec
10
2008

Uit een onderzoek van Blauw Research i.s.m. Thuiswinkel.org blijkt dat consumenten ook in mindere tijden vaak online aankopen doen. De groei van de online thuiswinkelmarkt is bijna 9 keer groter dan de omzetgroei van de normale detailhandel. Gemiddeld deed een online koper 2,75 bestellingen in de eerste helft van 2008, voor een bedrag van €337 (6% groei t.o.v. het half jaar ervoor).

Tevreden

Ook de tevredenheid van kopen via internet is nog steeds erg hoog. Net als de tweede helft van 2007 geeft 96% aan (zeer) tevreden te zijn over de laatste online bestelling”, aldus Frank Sibbel, Managing Partner bij Blauw Research.

iDeal

De toename van iDEAL als betaalmiddel speelt een belangrijke rol in het verlagen van de drempel voor online betalen. Van de online kopers beoordeelt 85% iDEAL als een (zeer) veilige betaalmethode.

Forse groei voor online non-food bestedingen

“De 24% groei van de online consumentenbestedingen is zeker in deze onzekere economische tijden fors en opvallend te noemen. Bijzonder daarbinnen is de groei van non-food. Laten we reizen, food, tickets, financiële en andere diensten buiten beschouwing, dan groeien non-food online consumentenbestedingen in de eerste helft van 2008 met 40% ten opzichte van een jaar eerder”, aldus Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org.

Guido X Jansen

Guido X Jansen

Oprichter Dutchento
Guido is oprichter van Dutchento en Meet Magento. Hij is verkozen tot Magento Master in 2019 en zit in de Board of Directors van de Magento Association. Meer over guido: gui.do
Guido X Jansen
Guido X Jansen
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +