HowTo: Installatie betaalsystemen

mrt
6
2009

Om te beginnen kijk je welke betaalsystemen gekoppeld kunnen worden aan je Magento shop.

Zie http://www.magentocommerce.com/magento-connect/list voor de beschikbare extenties.

Ik heb in mijn avontuur heb ik gekozen voor een koppeling met het betaalsysteem van MultiSafepay.nl. (hierna te noemen MSP). MSP rekent een leuk bedrag voor Ideal transacties (49 cent per transactie) en er zijn geen maandelijkse kosten.

De installatie ging alsvolgt in z’n werk:

Na de extentie te hebben ge-unzipped kopieerde ik deze in de hoofddirectory van mijn Magento-testshop. Hierna logde ik in in het administator gedeelte van mijn Magentoshop. In het hoofdmenu, klik je op systeem en dan op configuratie om bij je betaal gateway extentie(s) te kunnen komen. Aan de linkerkant staat een hele rij met te configureren zaken, hier kies onder verkopen, het onderdeel betaalmethodes. Als het goed is staat je geïnstalleerde betaalsysteem hier tussen, in mijn geval werkte het prima. Toen was het kwestie van de juiste gegevens verstrekt door mijn betaal gateway in te vullen. In het geval van MSP kun je ook eerst een testaccount aanvragen, alvorens je echt aan te melden.


Dan komen we al snel op het volgende punt, namelijk de ervaring voor ‘onze’ shoppers. Hoe ziet het eruit voor de e-shopper die een product in zijn mandje heeft geplaatst en wil afrekenen. Ik ga er van uit de je het Magento-deel voor afrekenen kent, probeer het anders eens uit. Na het invullen van de klantgegevens, aflevergegevens en aflevermethode moet worden gekozen voor een betaalmethode. In mijn geval ging de betaalprocedure alsvolgd: Bij het plaatsen van de order binnen de shop verschijnt de transactiepagina, de klant meld zich aan of vuld zijn wachtwoord in. Aanmeldingsgegevens worden automatisch overgenomen uit de Magentoshop, waardoor klanten alleen een wachtwoord hoeven te bedenken. Hierna kan gekozen worden uit de betaalmethodes, Ideal, VISA, MasterCard of overboeking. Na een Ideal transactie wordt vermeld dat de transactie voltooid is en kan via een gelinkte tektst teruggekeerd worden naar de Magento shop, alwaar bedankt wordt voor de bestelling en bestellingsgegevens kunnen worden geprint.

Guido X Jansen

Guido X Jansen

Oprichter Dutchento
Guido is oprichter van Dutchento en Meet Magento. Hij is verkozen tot Magento Master in 2019 en zit in de Board of Directors van de Magento Association. Meer over guido: gui.do
Guido X Jansen
Guido X Jansen
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +