Heb jij jouw Reacticon ticket al?

aug
15
2018

Op 4 oktober 2018 vindt Reacticon versie 2 plaats: Een developer event met een focus op PWA. Wat kan je op deze dag verwachten? En waarom is het een must voor frontend developers om tijdens dit event aanwezig te zijn?

PWA in een paar zinnen
Reacticon draait rondom PWA en ontleent zijn naam aan het JavaScript framework *React* waarmee gemakkelijk PWAs gebouwd kunnen worden. Een PWA vormt een normale website om tot iets wat meer lijkt op een echte native app, compleet met offline-gedrag, responsive rendering, snelkoppeling op een mobiel dashboard en push-berichten. En als je dan weet dat de huidige Magento 2 frontend veel developers tot hindernis is, dan snap je dat PWA een trending topic is. Hier speelt Reacticon op in.

Een beproefd concept
De eerste editie van Reacticon werd slechts een half jaar geleden in maart 2018 georganiseerd te Eindhoven. En de rush op tickets sprak boekdelen: Een maand voor het event waren de 100 kaartjes uitverkocht en met moeite hebben we paadjes naar nooduitgangen gemaakt om toch nog in totaal 120 mensen in een zaal te stouwen.

… met issues
De eerste editie verliep zeker niet soepel – audio-issues vanwege een Linux media-player, beeld enkel via VGA en rommelige start omdat zelfs die VGA aansluiting niet bij iedereen werkte.

Zo was bijvoorbeeld James Zetlen, lead architect van Magento PWA Studio, aanwezig en gaf hij een groot gedeelte van zijn talk vanuit de Linux editor `vim`. Toch werd er enorm veel kennis overgedragen door allerlei verschillende gurus. En de mix van topics bleek een succes.

Versie 2 in Eindhoven
Dat succes gaan we nu herhalen. Correctie: We gaan het beter doen. De zaal kan nu 250 deelnemers aan, audio-visuele middelen zijn nu professioneel aanwezig dankzij een strakke locatie op het High Tech Campus te Eindhoven. En de sprekers zullen hun kennis weer de wereld in blazen. Het programma is bijna rond en we zullen in de komende weken een en ander bekend maken.

De huidige status: Hot hot hot
De huidige status van Reacticon is dat alles heel heel snel verloopt. Terwijl we bij de vorige editie een maand van tevoren uitverkocht waren, zitten we nu al op bijna 110 deelnemers, wat betekent dat we het succes van de vorige keer zeker gaan overtreffen.

Belangrijke peeps
Verder zal een flinke delegatie van het Magento PWA Studio aanwezig zijn (waaronder ook James Zetlen en Andrew Levine) en zijn de andere PWA partijen Deity, Vue StoreFront en FrontCommerce ook goed gerepresenteerd. Het leuke is ook nog eens dat we kunnen verwachten dat er verschillende nieuwtjes speciaal op Reacticon worden bekend gemaakt. Zoals Magento die zal aankondigen dat … nee grapje, je moet er gewoon bij zijn!

Ben jij er ook bij?
Reacticon is nu al een van de meer spraakmakendere developer events in de Magento wereld. En het is helemaal tof te zien dat het zo op Nederlandse bodem gehouden kan worden. PWA is bovendien een hot trending topic, waar je als Magento partij van op de hoogte moet blijven.

Zijn jullie er dan ook bij op 4 oktober? Koop dan in ieder geval op tijd een kaartje. Want het klinkt bizar dat een developer event met 250 zitplekken uitverkocht raakt. Maar het zou zomaar eens kunnen gebeuren.

Jisse Reitsma
Jisse Reitsma is eigenaar van Yireo, programmeur en trainer. Naast Magento extensies programmeren geeft hij regelmatig Magento 2 developer trainingen. In 2017 werd hij benoemd tot Magento Master Mover 2017. Hij organiseert ook events zoals Magento 2 Seminar en MageTestFest.
Jisse Reitsma
Jisse Reitsma
Jisse Reitsma

Laatste posts van Jisse Reitsma (bekijk alle posts)

Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +