Groningse e-business bedrijven vinden synergie

jul
20
2017

De aandeelhouders van E-commerce specialist Guapa, gevestigd te Leek hebben het in Groningen gevestigde designbureau Concept7 overgenomen. Beide bedrijven verwachten in het landschap van online oplossingen elkaar te kunnen versterken door hun verschillende specialisaties ondermeer te combineren.

Twee bedrijven uit de top 5 van de Nederlandse Emerce 100 hebben besloten de handen ineen te slaan en elkaar te versterken.

Samen met Concept7 verwacht Guapa grotere slagkracht in de e-commerce markt te realiseren. “Omdat Concept7 toonaangevend is op het gebied van human-centered digital design, kunnen we deze specialistische dienstverlening ook binnen e-commerce aanbieden”, aldus Mathijs Kok, CEO van Guapa.

“De samenwerking met Guapa geeft ons de mogelijkheid om waarde te kunnen toevoegen aan een voor ons bekende branche”, volgens Marc Groothelm, directeur van Concept7. Hij vervolgt: ”Dit doen we enerzijds door onze kennis en ervaring slim te automatiseren en anderzijds door met Guapa nieuwe en innovatieve producten en diensten te ontwikkelen die door beide bedrijven kunnen worden vermarkt”.

Naast een nauwe samenwerking vanuit Leek, blijven zowel Guapa als Concept7 met een eigen propositie en identiteit, bestaande markten onveranderd bedienen.

Beide bedrijven werken op verschillende plekken in het spectrum aan online oplossingen voor grote en middelgrote internationaal opererende bedrijven en zien kansen in het combineren van elkanders expertise. Gezamenlijk zijn er 36 mensen in dienst.

Naar eigen zeggen stonden Gosse Kooi en Mathijs Kok, de aandeelhouders van Guapa, voor een keuze om een designteam op te bouwen, of een gerenomeerd bedrijf met de juiste specialisaties over te nemen. Mathijs Kok vervolgt: “Met de overname van Concept7 is de juiste kennis vanaf het eerste moment commercieel inzetbaar. Het bouwen van een eigen team kost meer tijd. De 18 jaar ervaring én naamsbekendheid van Concept7, zien wij dan ook als een belangrijke aanjager voor een vliegende start van onze samenwerking.”

Vanaf 1 september zijn Guapa en Concept7 gevestigd aan De Hoogte in Leek.

Mathijs Kok
Mathijs Kok is met zijn passie voor e-commerce vanuit zijn zolderkamer begonnen met het ontwikkelen van Magento webshops. Inmiddels is zijn onderneming, Guapa BV, uitgegroeid tot een Magento Enterprise implementatie bureau met twintig deskundige fulltimers. Deze groei zet zich voort evenals de passie. Mathijs is in deze snel groeiende markt altijd op zoek naar de nieuwste trends en ontwikkelingen.
Mathijs Kok
Mathijs Kok
Mathijs Kok
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +