Onze filosofie

sep
8
2010

Ons werk wordt gedreven door een filosofie over software vrijheid dat tot doel heeft de voordelen van Open Source te verspreiden in ons land. Dit zijn onze basisidealen:

  • iedere software gebruiker zou de vrijheid moeten hebben software te downloaden, te gebruiken, te bestuderen en naar eigen wens aan te kunnen passen.
  • iedere software gebruiker zou software moeten kunnen gebruiken in een taal naar keuze.
  • iedere software gebruiker dient volledig inzicht te hebben in de kwaliteiten van verschillende producten of diensten om zo zelf tot de best mogelijke keus te kunnen komen.

Deze filosofie wordt gereflecteerd door de diensten en producten die worden aangeboden door Dutchento.

Vrije software

Vrije software staat vooral voor de relatie tussen de software en de vrijheid die het geeft, en slaat niet op de prijs (alhoewel er vele gratis producten en diensten beschikbaar zijn voor Magento). Vrije software wordt (net als Magento en de meeste extensies) meestal verspreid onder de GNU General Public License (GPL), deze licentie geeft de gebruikers van deze software de volgende vier vrijheden:

  1. De vrijheid om het programma te gebruiken voor elk doel.
  2. De vrijheid om de manier waarop het programma werkt te bestuderen, en om het aan te passen aan je behoeften. Beschikbaarheid van de sourcecode is hiervoor noodzakelijk
  3. De vrijheid om het programma te verspreiden, zodat je je naasten kan helpen.
  4. De vrijheid om het programma te verbeteren en te verspreiden, zodat de hele gemeenschap er voordeel uit kan halen. Beschikbaarheid van de sourcecode is hiervoor eveneens noodzakelijk.

Klik hier voor meer wikipedia informatie over Vrije Software.

Open source

opensourceOmdat de term “free software” verwarrend is (free staat in het engels voor zowel vrij als voor gratis, terwijl het eerste bedoeld wordt), kwam men in 1998 met de term Open Source en de term heeft sindsdien veel bekendheid gekregen. De organisatie Open Source Initiative heeft open source software omschreven in de Open Source Definitie (Engelstalige tekst).

Dutchento is er trots op gebruik te maken van vele verschillende Open Source producten, waaronder uiteraard Magento. Wij ondersteunen dan ook elk gebruik van Open Source. Of het nu voor het maken van websites is of voor andere doeleinden, wij nodigen iedereen uit deel te nemen aan Open Source.

Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +