Facelift voor Dutchento, de Nederlandse Magento community

sep
28
2016

Het in 2008 door Guido Jansen opgerichte Dutchento heeft een visuele re-branding ondergaan en is dus sinds kort voorzien van een nieuw logo en huisstijl.

“Vanaf de start in 2008 heeft Dutchento als doel gesteld is om meer en betere Magento shops in Nederland te krijgen. We ondersteunen de lokale webwinkeliers en bedrijven in het gebruik van Magento en helpen nieuwe gebruikers op eenvoudige wijze kennis te maken met het platform en de community. Het Dutchento platform bundelt zoveel mogelijk lokale Magento kennis én geeft de gebruikers access tot elkaar”
aldus Guido Jansen.

header-mailchim-centerMet gepaste trots hebben wij, het team achter Dutchento, het platform dit doel zien naderen; in 8 jaar tijd hebben duizenden Magento specialisten en Magento nieuwkomers elkaar gevonden en zijn tal van samenwerkingsverbanden ontstaan in de community. Dutchento groeit, in aantallen, maar ook in kwaliteit. Nederland kent inmiddels webshops en agencies die uitblinken in de wereld van Magento.

Dit succes, dat wij delen met onze leden, staat toe dat wij onze focus kunnen verleggen naar het optimaliseren van ons platform en het uitbreiden van onze toekomst visie. Een visie die voorzien is van een eigen identiteit, een eigen kleur, maar die trouw blijft aan het oorspronkelijke hexagon.

Steeds belangrijker is de gezonde en actieve relatie die Dutchento onderhoudt met Magento en met de Meet Magento Association. Deze open dialoog geeft ons, en dus de leden van de community, de mogelijkheid om issues aan te kaarten van Nederlandse gebruikers, maar ook om samen opportunities voor de Nederlandse markt uit te werken.

Naast het aansterken van onze internationale banden blijft Dutchento ook actief bezig met het in contact brengen van specialisten en webwinkeliers op onze events; Meet Magento Nederland, Meet Magento NL Hackathon, Magento UnConference en verschillende lokale Magento User Groups. Ook spelen wij dit jaar een rol bij de organisatie van Meet Magento World.

Essentieel blijft de optimalisatie van de website als kern van de community en als interactie-tool. Er zal veel aandacht besteed worden aan het beter zichtbaar maken van de aangesloten specialisten en het koppelen van bedrijven aan nieuwe Magento webwinkeliers. Ook de onderlinge communicatiemogelijkheden van leden zullen uitgebreid worden.

Toch willen we nog veel meer. En onze leden ook! Uit een recente enquête kwam naar voren dat de Magento enthousiastelingen die gebruik maken van Dutchento, nog een aantal items op hun wishlist hebben staan. Wij zeggen hierop: Challenge accepted.

Wil jij helpen? Laat het ons weten. Wij kunnen jouw kennis en hulp goed gebruiken als o.a. redacteur, schrijver, event organisator en reviewer van extensies. Stuur een e-mail naar info@dutchento.org of zoek Guido Jansen of Nadja van Dijk op via Slack.

 Bekijk hier meer informatie over Dutchento >

 

Monique Bruijn

Monique Bruijn

Monique Bruijn is eigenaar van In de Mix (indemix.nl) Zij verzorgt marketing en communicatie (content, creatie en campagnes) voor bedrijven en evenementen. Waardoor ze ook met Magento werkt. Zo is haar oog ook gevallen op de rol als marketing coordinator voor Meet Magento 2016. Nu helpt zij ons met het verder verbeteren van het platform Dutchento en met het event Magento Unconference 2016. Verder doet zij onderzoek naar de diepere betekenis van Snapchat, is ze gifmaster en houdt ze absoluut niet van lange zinnen. Twitter: @moniquebruijn Facebook: indemixnl en Snapchat: monique@indemix
Monique Bruijn
Monique Bruijn
Monique Bruijn
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +