Elke keer Magento updaten… Is dat nou echt nodig?

sep
13
2017

Het is bijna zover. Deze maand wordt de nieuwe release verwacht van Magento: nummer 2.2. om precies te zijn. Als ondernemer bepaal je zélf of je deze update gaat doorvoeren of niet. Immers, een update vraagt altijd om een stukje budget. Ik merk echter dat het maken van die keuze niet zo simpel is. Aan de voorkant zijn optimalisaties van een update voor ondernemers zelden zichtbaar. Maar onder de motorkap gebeurt er een hoop. Laten we eens kijken naar de kansen die update 2.2. ons gaat brengen.

Een update over een update

In Magento 2.2. zijn de volgende optimalisaties doorgevoerd:

  1. De security is nog verder verbeterd.
  2. Er zijn zogeheten ‘bug-fixes’ toegevoegd: oplossingen voor bestaande problemen worden met de update netjes geïmplementeerd.
  3. Heel fijn! De performance is nog verder verbeterd. De website draait sneller en kan sneller geladen worden. Hij is bovendien minder zwaar voor de server waarop ie’ draait. En we weten: hoe sneller de site laadt, hoe meer conversie je kunt behalen.
  4. Tot slot kunnen wij als ontwikkelaars rekenen op een verbeterde ‘developer experience’. Bedankt, Magento!

Updaten of overslaan?

Bespreek goed met je ontwikkelpartij welke ontwikkelingen op je platform centraal staan en waar de focus naar uitgaat. In de praktijk merken we echter dat opdrachtgevers vaak ogenschijnlijk minder belang hechten aan “kleine” updates. Niet zo vreemd, want aan de voorkant is het lastig inschatten welke impact zo’n update maakt aan de achterkant.
Het is voor ieder device, van mobiel tot laptop, heel belangrijk om beschermd te blijven tegen hacks. Daarin spelen updates een cruciale rol. Ik wil je aanraden om ook die kleine updates gewoon te volgen. Zo kies je voor veiligheid, en hoef je later niet ineens een enorme, meerdere-updates-omvattende stap te maken. Uiteindelijk bespaar je door het volgen van de updates tijd en geld en werk je dus met een bug-free platform dat optimaal beveiligd is. Zo kun je met een gerust hart zaken blijven doen.

Karsten Lommers
Karsten Lommers is gestart als Magento developer en heeft zich doorontwikkeld tot Lead Magento Developer bij FRMWRK. Hij is in zijn vrije tijd een fanatieke hiker, in weer en wind.
Karsten Lommers
Karsten Lommers

Laatste posts van Karsten Lommers (bekijk alle posts)

Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +