Een overzicht van wel en niet toegestaan gebruik van Magento trademarks.

aug
1
2008

Vanwege de wet en om duidelijkheid te geven aan de Magento community dient het gebruik van de Magento trademarks (inclusief de naam en de logo’s) te voldoen aan de volgende “fair use” richtlijnen. Magento Inc. zorgt over de gehele wereld voor de naleving van deze richtlijnen.

 • Onder “fair use” wordt verstaan dat producten en diensten omschreven mogen worden als zijnde gebaseerd op Magento, zoals “Acme hosted e-mail using Magento software.”, maar het is niet toegestaan de Magento naam te gebruiken binnen de eigen naam zoals “Acme Magneto hosted e-mail”.
 • Onder niet toegestaan gebruik van de Magento trademarks vallen de volgende voorbeelden. Bekijk de lijst als zijnde een redelijke poging wat verduidelijking te geven over het lastige onderwerp van de trademark wet. Deze lijst is niet volledig en sluit niets uit. Bij twijfel kan het best contact worden opgenomen met een advocaat.
  • Bedrijf, product of service naam – Het is niet toegestaan om Magento of een ander Magento trademark of service mark te registreren, inclusief grafische symbolen, logo’s, iconen of duidelijke afgeleiden daarvan, als geheel of als deel van een bedrijfsnaam, handelsnaam, productnaam of service naam.
  • Merchandise artikelen – Het is niet toegestaan handelswaar te ontwikkelen, verkopen of weg te geven zoals T-shirts of bekers waarop de naam Magento of een ander Magento trademark of service mark op voorkomt, inclusief symbolen, logo’s, iconen of duidelijke afgeleiden daarvan als methode om eigen producten of diensten te associëren met de Magento software, tenzij dit expliciet in schrift wordt toegestaan door een trademark licentie van Magento Inc..
  • Magento logo en grafische symbolen – Het is niet toegestaan het Magento logo of een ander grafisch Magento symbool, logo, icoon te gebruiken in relatie tot websites, producten, verpakking, handleidingen, promotie- en advertentiemateriaal, tenzij dit expliciet in schrift wordt toegestaan door een trademark licentie van Magento Inc. (zoals een Business Partner Overeenkomst).
  • Onrespectvol gedrag – Het is niet toegestaan een Magento trademark of service mark, of enig grafisch symbool, logo of icoon te gebruiken in een oneerlijke of respectloze manier.
  • Variaties, afleidingen of afkortingen – Het is niet toegestaan om overduidelijke afleidingen/ variaties te maken op de naam Magento of een ander Magento trademark of service mark, of enige variatie, fonetisch equivalent, nabootsing of afkorting voor gerelateerde e-commerce software of diensten. Voorbeeld: “iMagento” en “MagentoMail” zijn niet toegestaan.
  • Endorsement or Sponsorship – Het is niet toegestaan het Magento logo of symbolen te gebruiken op een manier welke zou impliceren dat Magento een bepaald product of service ondersteund of sponsort.
  • Slogans en taglines -Het is niet toegestaan om een Magento marketing slogan of tagline te imiteren op een manier dat mensen de aangeboden goederen of diensten zouden kunnen verwarren met de officiële Magento producten en diensten.
  • Domeinnamen – Het is niet toegestaan identieke of bijna identieke Magento trademarks te gebruiken als een domeinnaam. Voorbeeld: “iMagento.com” en “Magentomail.com” zijn niet toegestaan.
Guido X Jansen

Guido X Jansen

Oprichter Dutchento
Guido is oprichter van Dutchento en Meet Magento. Hij is verkozen tot Magento Master in 2019 en zit in de Board of Directors van de Magento Association. Meer over guido: gui.do
Guido X Jansen
Guido X Jansen
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +