De toekomst van de Magento software

feb
7
2009

Op de afgelopen Magentodagen in Europa hebben de mensen van Magento Inc. aardig wat gesproken over de toekomst van Magento. Één van de zaken die daarbij wel noemenswaardig zijn is de uitbreiding van de functionaiteit van Magento. Waar zullen de developers zich op gaan richten?

Het afgelopen jaar heeft Magento Inc. veel verzoeken gehad ter uitbreiding van de software met extra functies. En dan gaat het niet alleen om kleine extra’s, maar denk bijv. ook aan het toevoegen van volwaardige CMS, CRM en ERP functionaliteiten. Voor wat betreft dat laatste is het standpunt van Magento Inc. heel duidelijk: daar gaan ze niet aan beginnen.

De reden is dat ze zich willen focussen op het ontwikkelen van een e-commerce platform en daar de allerbeste in worden (en blijven) en zich niet bezig willen houden met compleet andere applicaties bouwen. Uiteraard een begrijpelijk standpunt, maar elke enterprise met een e-commerce platform zal ook een CMS, CRM en ERP in gebruik hebben, dus hoe dan verder?

Yoav Kutner (CTO van Magento Inc.) laat hierover weten dat de developers dit jaar hard aan de slag gaan met een van zeer krachtige API functionaliteit van Magento. Álles wat je in de backend kan doen zal uiteindelijk ook mogelijk worden met de API, waardoor het zeer eenvoudig moet worden om Magento te koppelen aan eigen (CMS, CRM, ERP) applicaties.

Mijn mening: focussen op één ding, dit héél goed doen en het systeem zo maken dat het goed te koppelen is aan andere systemen lijkt mij een zeer goede zet!

Guido X Jansen

Guido X Jansen

Oprichter Dutchento
Guido is oprichter van Dutchento en Meet Magento. Hij is verkozen tot Magento Master in 2019 en zit in de Board of Directors van de Magento Association. Meer over guido: gui.do
Guido X Jansen
Guido X Jansen
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +