Dag 2 #mm16nl prikkelt tot inspiratie

mei
2
2016

Hoe ziet dag 2 van Meet Magento 2016 er nou een beetje uit? Dewi Wassenaar kan ons als Program Manager Merchant voor dag 2 alles over vertellen. Dag 2 is inspirerend en vol met leuke tips & tricks. “Mensen gaan met een goed gevoel naar huis en klaar om met een frisse blik weer aan de slag te gaan!” antwoordt Dewi op de vraag hoe zij dag 2 zou omschrijven.

Grootste Nederlandse Magento event
Gezien het voor sommige bezoekers de eerste keer is om Meet Magento mee te maken, zijn we vooral benieuwd: wat houdt het event Meet Magento nou eigenlijk precies in? Dewi heeft hier een helder antwoord op: ‘Meet Magento is het grootste Nederlandse Magento event waar webwinkeliers, e-commerce managers, service providers en Magento experts samenkomen. Om inspiratie op te doen en kennis te delen. Bijvoorbeeld hoe je meer uit je webshop kan halen en om kennis te delen over Magento 2.’ Hierna voegt ze enthousiast aan toe: ‘en wat ik ook altijd wel leuk vind om te zien, is dat webwinkeliers een soort van aan het shoppen zijn, naar een it solution provider. Ik denk dat dat dit jaar nog meer plaats gaat vinden, omdat sommige mensen naar Magento 2 overstappen, dus is dit het unieke moment voor nieuwe samenwerkingen’.

Meet-Magento-1024x682

Iedereen is welkom
Het programma tijdens dag 2 is zo samengesteld dat het voor iedereen in de e-commerce branche interessant is, zelfs al werk je niet met een Magento webwinkel. Er komen heel veel inspirerende sprekers. Dewi benadrukt dit en zegt: Ik denk dat de bezoekers met een goed gevoel naar huis toe gaan. De energie die sommige sprekers hebben is aanstekelijk. Zeker als zij zelf een onderneming hebben. Zij vertellen openhartig over valkuilen, learnings en doelen die zij nastreven. Het is leuk en leerzaam om een kijkje te nemen in andermans keuken.’ Benadrukt Dewi.

Dag 2 van start
De dag begint met de opening van Guido Jansen, oprichter van het event. Er zijn verschillende zalen, zoals bijvoorbeeld ‘Polar’ de keynote spreker zaal. Hier zullen de grote (inter)nationale sprekers komen. Verder zijn er wat kleinere zalen. Veel bekende en leuke merken zijn aanwezig tijdens deze dag. Denk aan: Björn Borg en Hunkemöller! Dewi zegt met trots: ‘We hebben dit jaar ook iets nieuws bedacht! Dat is ‘So You Think You Can Sell.’ Er komt een jury met allemaal experts en dan wordt een webwinkelier gevraagd om op het podium te komen. De experts gaan dan met een kritische blik naar de webwinkel kijken. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd: waarom heb jij je winkelmandje rechts staan? Waarom gebruik je deze zin bij het inloggen? Welke tekst werkt nou het beste voor conversie? De hele website wordt ontleed. Uiteraard met als doel, de webwinkelier / e-commercemanager te helpen of anderen te laten helpen.

Toffe sprekers
Er worden ontzettend veel sprekers vanuit eigen land verwacht, maar ook van over de grens. Dewi vertelt: ‘Ik vind het zelf heel erg leuk dat Jarno Vanhatapio komt, helemaal vanuit Stockholm. Hij is de founder van Nelly.com en hij heeft net een andere onderneming opgezet, dat heet NA-KD en dat gaat echt ontzettend goed. Ze zijn van 15 naar 60 man gegaan in een hele korte tijd. Jarno werkt met allemaal Magento extensies en daar gaat hij iets over vertellen. Het is wel allemaal een verrassing. Verder hebben we Bas Lemmens, hij is een van de grondleggers van Booking.com en is zijn eigen ondeneming gestart: Roomlr. Hij is een grote concurrent van Booking.com aan het worden. Van zijn verhaal kun je ook echt weer wat van leren. Het is geen Magento webshop, maar de inspiratie is erg leuk.’

50PLUS-congres_DSC_6929_630_419

Glamour @ Meet Magento
De eerste dag van Meet Magento eindigt met een een party. Wij waren benieuwd of Dewi zelf ook naar de party gaat en of ze ons al iets leuks kan verklappen. Dewi zegt: ‘Ik ga zelf natuurlijk naar de party op dag 1 en ik kijk heel erg uit naar de foodtrucks, en het VW busje met DJ die er misschien gaan komen.’ Als we nog een beetje aandringen of ze nog iets meer kan vertellen, vertelt ze enthousiast over de plannen: ‘Ik wilde dit jaar een ook beetje glamour bij Meet Magento. Er komt een soort logoscreen wat je altijd bij de Emmy Awards ziet waar alle sterren voor worden gefotografeerd.

Tips van Dewi
Tijdens het interview wordt het steeds duidelijker. Dag 2 is inderdaad echt een eye opener voor iedereen die met Magento of in de e-commerce werkt. Toch willen we nog even van Dewi weten of zij nog tips heeft voor deze dag. Dewi denkt even na en zegt dan:‘Qua tips wil ik iedereen graag uitnodigen om langs te komen bij de stand van JMango360. Naast mijn werkzaamheden voor Dutchento ben ik Marketing & PR Manager bij dit bedrijf. Wij hebben een platform gelanceerd waar je prachtige m-commerce apps kan bouwen die volledig geïntegreerd zin Magento. Oroblu is bijvoorbeeld een van onze klanten. Verder is het natuurlijk heel afhankelijk van waar je in geïnteresseerd bent natuurlijk. Sowieso vind ik casestudies altijd heel interessant en daar leer je ook wel heel veel van. Je kunt altijd vragen stellen. Verder hebben we ook een hele leuk spreker: Patrick Petersen. Hij heeft allemaal boeken geschreven over online marketing, social media marketing en e-commerce. Hij gaat ook zijn boeken verkopen tijdens Meet Magento en mensen kunnen deze laten signeren. Patrick heeft altijd super goede tips en daar leer je gewoon echt heel veel van. Als hij spreekt zie je gewoon iedereen schrijven en notes maken. Soms is het ook gewoon lastig, dat heb ik zelf ook, ik moet iets op Facebook doen, maar dan ben je soms gewoon een beetje inspiratieloos. Het is wel fijn om dan even van iemand te horen waar je op moet letten, hoe er interactie is en allemaal voorbeelden van andere bedrijven. Dan denk ik wel van: “Ah dan heb je weer even wat nieuwe input voor de komende maand. Bij ons is dat ook een beetje ondergeschoven kindje en het is wel leuk om dan weer nieuwe inspiratie te krijgen. En er ook weer zin in te krijgen! Wat ook erg leuk gaat zijn, is Fingerspitzengefühl. Zij gaan allemaal tips & tricks geven over hoe je de Duitse markt moet veroveren. Bij de meeste Nederlandse webshops waar het heel goed gaat, gaan altijd orienteren bij de omliggende landen. Het zal je verbazen hoe anders je moet opereren in Duitsland. Ik merk ook wel bij JMango360 dat webwinkeliers naast een Nederlandse app heel snel daarna een Duitse App willen. Vrijdag gaat onze commerciële directeur Eelco van Wijk van 12.00 -12.30 in de Polar zaal een presentatie geven over de ‘App Economy’. In een vogelvlucht ben je helemaal up-to-date over alles rondom m-commerce. Kortom, dit mag je niet missen!

Wat ons betreft heel herkenbaar en tips waar we iets mee kunnen. Verder laten we ons vooral verrassen wat deze mooie dag ons brengen gaat. Heb jij er ook al zin in gekregen? Bestel dan snel je ticket op www.meet-magento.nl Tot dan!

Nadja van Dijk

Nadja van Dijk

Nadja is online redactiecoördinator bij Dutchento. Dit houdt in dat zij content voor de website bedenkt, creëert en schrijft, maar ook aangeleverde content op het juiste moment en op de juiste plek online zet. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de social media, nieuwsbrieven en is zij het contactpersoon voor bedrijven en particulieren. Tevens is Nadja medeverantwoordelijk voor de communicatie & marketing rondom Meet Magento Nederland.
Nadja van Dijk
Nadja van Dijk
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +