Bizner voor ondernemers?

okt
29
2008

bizner
Uit het onderzoek Online betalen 2008 (van thuiswinkel.org/ innopay.com) blijkt o.a. dat iDeal (beschikbaar sinds 2005) met 85% beschikbaarheid al behoorlijk is geïntegreerd in het online betalen in Nederland (zie onderdeel 7.1, pagina 46 van het onderzoek). iDeal liet in 2007 een maandelijkse groei zien van ruim 10%, met 15 miljoen transacties in dat jaar.

 

Enkele ondernemers (met webwinkels) zullen de laatste jaren wellicht hebben gekozen voor internetbank Bizner (onderdeel van de Rabobank groep). Het is tenslotte een bank gericht op ondernemers. Wat mij echter (in het kader van Magento en online betalingen) opvalt is dat juist deze internetbank géén ondersteuning biedt voor deze betaalmethode. Ondernemers zullen toch voornamelijk ondernemen, en in sterke mate zal dat steeds meer online zijn. Er zijn online al berichten te vinden dat Bizner sinds begin 2007 al zou werken aan integratie en ook op de website van Bizner staat dit al sinds die tijd op de ‘binnenkort verwacht’ lijst. In een reactie laat Bizner het volgende aan ons weten:

We zijn nog altijd drukdoende met de voorbereidingen van iDEAL. We willen graag een product aanbieden waar wij én vooral de ondernemer blij van zal worden en tot nu toe hebben we nog geen geschikte leverancier gevonden die aan al onze wensen voldoet. We kunnen helaas dus nog steeds geen datum geven. Zodra we iDEAL aanbieden, melden we dit op onze website.

Andere opvallend puntjes (los van iDeal): “Zelf geld overmaken van je Biznerrekening naar een buitenlandse rekening is op dit moment nog niet mogelijk.” (zie Bizner FAQ). En bankgaranties uitgeven (nodig voor het oprichten van een B.V.)? Daar doet Bizner niet aan, als BV in oprichting kun je dus niet bij Bizner terecht.

Nu ben ik er niet op uit Bizner af te kraken, het heeft ook hele handige functies voor ondernemers (zoals integratie met enkele (online) boekhoudpakketten), maar voordat Bizner écht het predicaat ‘Bank voor ondernemers’ verdient zullen ze toch echt o.a. iDeal mogelijkheden moeten aanbieden…

Update 5 november 2008: Bizner laat weten dat ze hun diensten iets uitbreiden, zie Bizner biedt Europese overschrijvingen.

Guido X Jansen

Guido X Jansen

Oprichter Dutchento
Guido is oprichter van Dutchento en Meet Magento. Hij is verkozen tot Magento Master in 2019 en zit in de Board of Directors van de Magento Association. Meer over guido: gui.do
Guido X Jansen
Guido X Jansen
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +