Adobe neemt Magento over

mei
22
2018

We wisten al sinds de split bij eBay dat we richting een acquisition of IPO gingen, maar nu is het er door! Beetje onverwacht zo snel na Imagine, maar interessant is het zeker! Adobe als overnamekandidaat komt ook zeker niet uit de lucht vallen: sinds 2016 had Magento al een samenwerking met Adobe’s Experience manager.

De officiële aankondigingen:

En Matt Asay, Head of Adobe’s developer ecosystem plakte daar snel een blogpost achteraan over hoe Adobe omgaat met hun visie op open source en community (overzicht van andere open source projecten bij Adobe: http://opensource.adobe.com).

Acquisition info:

  • Het gaat om een $1.68 billion dollar (€1.43 miljard) cash only transactie
  • Magento heeft ongeveer 150 million USD omzet, er wordt dus zo’n 10x de omzet betaald (best veel)
  • Magento moet onderdeel gaan uitmaken van de Adobe Experience Cloud (link)

Noemenswaardig is dat Adobe voorheen pogingen heeft gedaan Demandware op te open, maar dat is in 2016 naar concurrent Salesforce gegaan voor $2 miljard.

Een mooi overzicht van de historie van Magento’s investeringen (waaronder het eBay tijdperk) kun je vinden op de website van Reach Digital.

Enkele community posts over de acquisitie:

Vandaag was er om 18:30 een call tussen Magento en een groep van 60 Magento Masters en andere core community leden. Direct hierna hebben we een Dutchento livestream gestart met Rey Bogman (Magento), Danny Verkade (Cream), Sander de Graaf (3webapps) en Guido Jansen om deze call en de acquisitie in het algemeen te bespreken. Deze kun je hieronder terugkijken.

We zijn benieuwd wat jullie van dit nieuws vinden, laat het weten in de comments, op Twitter of op ons Slack kanaal!

Dit nieuws AFK bespreken? Kom volgende week vrijdag (1 juni) naar Meet Magento en stel je vragen aan alle aanwezige partners en medewerkers van Magento! Agenda en tickets: www.meet-magento.nl.

Guido X Jansen

Guido X Jansen

Oprichter Dutchento
Guido is oprichter van Dutchento en Meet Magento. Hij is verkozen tot Magento Master in 2019 en zit in de Board of Directors van de Magento Association. Meer over guido: gui.do
Guido X Jansen
Guido X Jansen
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +