Aantal Magento e-commerce bureaus met het kwaliteitsstempel ‘Hypernode Certified’ uitgebreid naar 20

nov
13
2018

Deze week hebben 3 Nederlandse e-commerce bureaus die gespecialiseerd zijn in Magento het kwaliteitsstempel ‘Hypernode Certified’ ontvangen: 42Functions, Happy Online en ISM eCompany. Hiermee komt het totaal aantal gecertificeerde Magento bureaus op 20. Deze bureaus hebben aangetoond tot de top van de Magento bureaus in Nederland en België te behoren. De certificaten zijn uitgereikt door Magento hostingspecialist Hypernode by Byte.

Deze kwaliteitsstempel is het eerste certificaat dat op bureauniveau wordt uitgereikt. Vanuit Magento zelf kunnen er al wel persoonsgebonden certificaten worden behaald, maar dit is het enige certificaat dat de developmentprocessen en het eindresultaat (snelle en veilige shops) van het gehele bureau beoordeelt.

De 17 bureaus die het certificaat eerder ontvingen zijn Abovo Media, Bold Commerce, Cream, Elgentos, Experius, FRMWRK, Gerrits E-commerce, Guapa, Indie Group, Lab51, Made by Mouses, Marissen, MediaCT, PHPro, RIFF, TIG, We Provide en Wezz e-commerce.

Resultaat van het certificeringsprogramma: o.a. een verhoogd veiligheidsniveau van webshops

Voor het behalen van het certificaat worden de bureaus door een strenge audit gehaald. Hierbij worden ze beoordeeld op output (performance, security, Magento kennis, developmentprocessen en kwaliteitswaarborging). Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar gebruik van versiebeheer, processen voor onderhoud, codekwaliteit, proactieve hackpreventie en -detectie, deployment en 24/7 support.

“Nederland heeft binnen de wereldwijde Magento community een goede reputatie. Nederland staat bekend als een innovatieve en zeer actieve community met een hoop slimme developers en bureaus. Het niveau is al ontzettend hoog.”, aldus Suzanne Snoeijink, auditer van het Hypernode certificeringsprogramma:

“Sinds de start van het certificeringsprogramma zien we echter dat we met elkaar het niveau nog meer hebben weten op te krikken. We zien dat security patches sneller worden doorgevoerd, dat developmentprocessen strakker worden ingericht en dat kwaliteit beter wordt gewaarborgd binnen de organisatie. Ook bij bureaus die het certificaat nog niet hebben ontvangen trouwens. Het is ongelooflijk gaaf dat wij hier aan bij kunnen dragen.”

Onderdeel van het programma is dat de gecertificeerde bureaus eens per jaar bij elkaar komen om best practices te delen en gedeelde problemen gezamenlijk aan te vliegen.

Over de uitreikers van het certificaat: Hypernode

De kwaliteitsstempel voor Magento e-commerce bureaus wordt uitgereikt door Magento hostingspecialist Hypernode by Byte. Meer dan 1.800 webwinkeliers en 65% van de grotere Nederlandse/Belgische Magento bureaus werken met Hypernode. Het bedrijf stelt dit jaar haar deuren op voor internationale klanten.

Suzanne Snoeijink van Hypernode: “Wij werken nauw samen met developmentbureaus, zien dagelijks honderden Magento shops en spreken met blije of minder blije webwinkeliers. Wij hebben inmiddels veel kennis over waar een goede Magento shop aan moet voldoen, en wat de best practices zijn om zo’n shop te maken en beheren. We wilden heel graag deze learnings verder uitbreiden en delen met de community en zo een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van Magento development. Bureaus die nog net niet aan de eisen van het certificaat voldoen, geven we tips om daar te komen. Het is al meerdere malen voorgekomen dat die bureaus bij de daaropvolgende audit wel het certificaat behaalden.”

Magento bureaus kunnen zich eens per half jaar aanmelden voor de audit. Ook reeds gecertificeerde bureaus worden dan weer onder de loep genomen. Hiermee is het programma niet een momentopname, maar een doorlopende kwaliteitsgarantie.

Sander Mangel
Coffee addict, lead Magento Developer @ FitForMe & freelance, Scifi fan and allround nerd | co-organizor of @MageStackDay
Sander Mangel
Sander Mangel
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +