Verhoog uw conversie: straalt uw Magento webwinkel genoeg vertrouwen uit?

apr
8
2011

In onze vorige post hadden we het over het verhogen van de conversie door een duidelijke ‘Call to action’ in de ‘Toevoegen aan winkelwagen’-knop. Een ander element van groot belang is het vertrouwen wat de klant moet hebben om tot aankoop over te gaan.

Uiteraard begint vertrouwen bij de eerste indruk die een klant krijgt als hij of zij uw Magento webshop bezoekt. Deze eerste indruk is van levensbelang en wordt slechts binnen enkele seconden gevormd. Als een bezoeker niet direct een goed gevoel krijgt bij uw webwinkel zal diegene de winkel gelijk verlaten. Hieronder een aantal praktische tips hoe u dit kunt voorkomen.

Uitstraling

Zorg dat de uitstraling van uw Magento webshop aansluit bij uw doelgroep. Dit klinkt misschien eenvoudig maar veel webwinkeliers denken hier onvoldoende over na. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar uw concurrenten die succes hebben. Hoe zoeken zij aansluiting bij hun doelgroep?

Bereikbaarheid

Hoe gemakkelijk en op welke manieren bent u te bereiken? Wij komen dagelijks nog veel webwinkels tegen die eigenlijk maar lastig te bereiken zijn. Vaak wordt er alleen gebruik gemaakt van een standaard contactformulier waar je als klant bovendien ook nog erg veel gegevens moet achterlaten. Ga je verder zoeken naar een telefoonnummer, dan is deze vaak niet te vinden. Dit komt het vertrouwen in u als webshop absoluut niet ten goede. Het advies luidt dan ook:

  • Zorg altijd voor de mogelijkheid telefonische support te kunnen bieden. Maak hierbij geen gebruik van een mobiel nummer, dit komt erg amateuristisch over.
  • Zorg ervoor dat het telefoonnummer van de klantenservice altijd gemakkelijk te vinden is.
  • Als u vanuit huis werkt en uw normale vaste nummer niet wilt gebruiken voor uw webwinkelactiviteiten is het mogelijk om bijvoorbeeld een VoIP-nummer aan te vragen. Zelfs regionale telefoonnummers zijn te koppelen aan uw VoIP-account. Dit nummer schakelt u vervolgens door naar bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Hiermee communiceert u een “normaal” telefoonnummer op uw webshop en dit komt uw uitstraling en dus conversie zeker ten goede.
  • Gebruik een kort en bondig contactformulier waarbij de klant geen onnodige gegevens in hoeft te vullen zoals: adres, geslacht, geboortedatum etc. Klanten hebben gewoon een vraag, en stellen het daarbij niet op prijs allerlei onnodige informatie te moeten verstrekken. Verplicht de klant niet om zijn of haar telefoonnummer in te vullen, u kunt dit veld uiteraard wel gebruiken, maar zorg ervoor dat deze optioneel is.

Productfoto’s

Gebruik duidelijke en mooie productfoto’s. In het adminpaneel van uw Magento webshop heeft u de mogelijkheid een prachtige zoomfunctie in te schakelen waardoor je letterlijk elke vezel in bijvoorbeeld een kledingstuk ziet zitten, mits de foto’s natuurlijk van hoge kwaliteit zijn. De klant moet ieder detail kunnen zien en het gevoel hebben het product te kunnen aanraken.

Informatie over uw organisatie

Onze ervaring is dat veel klanten willen weten welke organisatie er achter de betreffende webshop zit. Maak daarom een pagina aan waarin u duidelijk uiteenzet wie u bent, introduceer uzelf bij uw potentiële klanten! Daarnaast is het uiteraard erg belangrijk dat klanten uw gegevens eenvoudig kunnen vinden. Denk hierbij aan uw adres, telefoonnummer, etc.

Webwinkelkeurmerken

Over dit onderwerp doen vele discussies de ronde. Verhogen dergelijke keurmerken nou wel of niet de conversie van uw webshop? Wij zijn van mening dat het gebruik van deze certificaten absoluut bij kunnen dragen aan het verhogen van het vertrouwen bij de klant. Immers is het zo dat alle professionele partijen inmiddels zijn aangesloten bij Stichting Thuiswinkel.org.
Naast Thuiswinkel.org zijn er nog een aantal andere partijen op de Nederlandse markt actief, echter genieten deze niet een dermate hoge naamsbekendheid als Thuiswinkel.org. Daarnaast zijn de eisen die deze andere partijen stellen veel lager. U kunt in eerste instantie een Thuiswinkel.org Aspirant lidmaatschap aanvragen. Hiermee heeft u al het recht het Thuiswinkel.org (Aspirant lid) logo te voeren en de kosten hiervoor zijn lager dan het normale lidmaatschap.

Naast deze punten zijn er nog tal van andere zaken waar u rekening mee dient te houden zoals: betaalopties, levertijden, verzendkosten, kortom de communicatie tijdens en na het bestelproces. Hierover meer in een volgend artikel!

Marco de Vries
Marco de Vries is mede-eigenaar van BigBridge en gespecialiseerd in PHP en front-end development. BigBridge bestaat uit een team van Magento e-commerce professionals. Wij geloven in focus en doen waar we goed in zijn: het ontwikkelen en optimaliseren van succesvolle Magento webshops.
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +